

Hoe werkt vet bevriezen?
Vet bevriezen is wel erg grof in de mond genomen. Want dit ga je je eigen lichaam toch niet aandoen? En zijn de omliggende organen daar wel tegen bestemd? En misschien wel de meest gestelde vraag of het wel veilig is? De benaming van vet bevriezen bracht bij mij vele vragen op. De benaming van “vet bevriezen” vind ik daarom niet geheel op de juiste plek. Het zit namelijk zo: Met verschillende apparaten wordt de huid koud gemaakt vanaf de buitenkant. De huid wordt langzaam kouder, waardoor de daaronder liggende vetcellen kouder worden. Helaas voor de vetcellen kunnen ze niet tegen de kou, waardoor ze gaan krimpen. Wanneer de cellen dusdanig lang blijven krimpen, komt er een moment dat ze gaan knappen. KNAP, weer een vetcel weg. De geknapte vetcellen zullen daarna tussen de nog werkende vetcellen zitten. Deze geknapte vetcellen zullen na de behandeling door het lichaam natuurlijk worden afgevoerd worden. Wat je uiteindelijk dus gewoon uit plast. En zo werkt dus vet bevriezen.
Je lichaam heeft miljoenen vetcellen, onderverdeeld in verschillende lagen. De buitenste hardnekkige laag, net onder de huid, kan door het bevriezen bereikt worden. Het vetweefsel is het meest gevoelig voor kou dan ander lichaamsweefsel. Lichaamsweefsel is onder te verdelen in 4 soorten: dekweefsel, bindweefsel(waaronder onderander vetweefsel valt), spierweefsel en zenuwweefsel. Organen van het lichaam zijn uit verschillende combinaties van deze vier weefsels samengesteld. Het kristalliseren van vetweefsel is bij 4ºC, dit is dus het “KNAP” moment. Het vet bevriezen gebeurd altijd vanaf de huid, waardoor de afstand naar de organen groter is dan de naar de vetcellen. Doordat vetcellen in lagen te verdelen zijn, bevries je ook alleen de buitenste vetlaag. De laag die het dichtst bij de organen zit worden niet bereikt. Deze zijn alleen goed te bereiken door te bewegen. Daartegen over staat dat de buitenste laag niet direct wordt verbrandt tijdens het bewegen, waardoor deze moeilijk weg te krijgen zijn. Met vet bevriezen kun je dus snel deze vetcellen kwijtraken. Organen worden dus niet door de kou aangetast, waardoor de behandelingen veilig zijn verklaard.
Is vet bevriezen voor iedereen mogelijk?
Uit verschillende verhalen van specialisten en onderzoek is gebleken dat vet bevriezen niet voor iedereen geschikt is. Voor iedereen is het natuurlijk wel mogelijk om lichaamsvet te verwijderen. Vet bevriezen wordt in het vakgebied ook wel cryotherapie of cryolipolyse genoemd. Deze behandelingen bereiken het beste resultaat bij mensen die op gewicht zijn en blijven. Bij mensen met veel overgewicht, obesitas of mensen die veel schommelen met het gewicht niet geschikt. Voor deze doelgroep is liposuctie een veel beter alternatief.
Zoals eerder is gemeld bestaat het menselijk lichaamsvet uit verschillende lagen. De binnenste en buitenste vetlaag. De binnenste is de laag die zich om de organen bevindt. De buitenste is de laag die zich net onder de huid bevindt. Met goede beweging en gezond eten is de binnenste vetlaag goed aan te pakken. De buitenste laag, is een vetlaag wat amper doorbloed wordt. Het is erg moeilijk om deze vetlaag door sporten en gezond eten doen te verdwijnen. Het is op den duur natuurlijk wel mogelijk, maar dat vergt natuurlijk wel inzet en doorzettingsvermogen. Vet bevriezen is voor deze mensen die dus snel van de buitenste vetlaag afwillen een uitkomst.
Voor wie is vet bevriezen niet geschikt?
Het is dus duidelijk dat vet bevriezen niet voor iedereen geschikt is. Bij flink overgewicht/obesitas zijn vetcellen al 70 keer in omvang toegenomen. Het knappen van deze vetcellen gaat gewoon niet meer tijdens een behandeling met vet bevriezing. Dit komt omdat de vetcel niet meer goed afgekoeld kan worden. Het kristalliseren van de vetcel lukt dus niet meer.
Cryolipolyse is niet geschikt voor mensen met:
* Hartkwalen;
* Zwangerschap;
* Epilepsie;
* Huidaandoening;
* Ontstekingen;
* BMI boven de 30
* Obesitas;
* Veel schommelingen in gewicht;
* Ernstige ziekte;
Let op: Cryolpolyse is niet geschikt voor het verliezen van gewicht. Ook om grote probleemzones aan te pakken is cryolipolyse niet de juiste manier om dit aan te pakken. Voor mensen onder de 18 wordt het afgeraden om cryotherapie uit te voeren. Dit komt omdat vetcellen tot ongeveer de 18e levensjaar wordt aangemaakt. Het is daarom niet handig om voor deze periode al cryolipolyse uit te voeren.
Behandelingen van vet bevriezen
Met vet bevriezen kan er op vele plaatsen vet weggehaald worden. Het werkt eigenlijk het beste waar het vet zacht is. De buik is daarmee het beste voorbeeld. De zwembandjes op de buik kan je vaak al snel vastpakken. Je voelt dat het vet “zacht” is, waardoor deze zone erg goed te behandelen is met cryotherapie. De zones die allemaal met vet bevriezen mogelijk zijn, zijn de:
* Buik;
* Lovehandles;
* Taille;
* Zwembandjes;
* Billen;
* Benen;
* Bovenarmen;
* Rug;
* Heupen;
*Kin;
Let op: Na de behandeling moet er veel water worden gedronken. Dit zorgt ervoor dat de afvoer van de vetcellen worden bevorderd. Het water zorgt er namelijk voor dat de geknapte vetcellen snel afgevoerd kunnen worden, waardoor het lichaam weer vrij is van de “dode” cellen en weer opnieuw behandeld kan worden.
Resultaten na een behandeling
De resultaten van vet bevries behandelingen zijn er meestal direct. Dit komt omdat de omvang van de vetcellen is afgenomen. Om een eerlijk beeld te tonen is het handig om niet direct na de behandeling al te gaan meten. Doordat de cellen nog koud zijn, zullen deze nog gekrompen zijn. Wanneer de “normale” temperatuur weer terug is, zal er een eerlijker resultaat zijn. Dit komt omdat de niet geknapte vetcellen weer naar eigen omvang groeien. Het beste resultaat van de behandeling is 2 weken na de behandeling. De geknapte vetcellen zullen dan uit het lichaam zijn afgevoerd, waardoor het verschil echt werkelijkheid is geworden. Met de Cryo wordt er vooraf en achteraf verwarmd, om de vetcellen naar het oppervlakte te brengen en vervolgens de afvoer van de kapotte vetcellen naar de lymfeknopen te masseren, om de afvoer te stimuleren. Onderzoek heeft bepaald dat de resultaten van warm-koud-warm cryotherapie (contrast cryolipolysis) in vergelijking met alleen koude-cryotherapie (conventional cryolipolysis) betere resultaten levert.
Komt vet weer terug na een behandeling?
Als vet eenmaal verwijderd is, is het ook echt weg. De afgebroken vetcellen door de behandeling komen dus niet meer terug. Het is wel verstandig om gewoon gezond te blijven leven. Vetcellen kunnen namelijk wel weer groeien/uitzetten en bij een te grote omvang weer gaan delen. Het is daarom belangrijk bij cryotherapie dat het lichaamsgewicht stabiel is. Vetcellen zullen dan niet meer terugkeren, waardoor je mooi van je overtollige vetjes af kunt raken.
Wordt mijn huid slap na een behandeling?
De huid is van zichzelf elastisch, waardoor je na iedere behandeling geen slappe huid krijgt. De huid herstelt zich in de tijd tot de volgende behandeling. Meestal na enkele weken kan de volgende behandeling weer worden uitgevoerd. De huid gaat er dan weer hetzelfde mee om als bij de eerste behandeling, waardoor de huid niet slap zal gaan worden.
Er zijn onderzoeken gedaan in verschillende plastische chirurgie praktijken. Deze geven aan dat Cryolipolyse een zeer effectief alternatief is voor liposuctie. Cryolipolyse is de nieuwste techniek om snel en pijnloos van uw overtollige vetophopingen af te komen zonder ingrijpende operaties te hoeven ondergaan, waar geen herstelperiode aan verbonden zit. Onderzoeken tonen aan dat Cryolipolyse een effectieve veilige methode is, zonder complicaties en bijwerkingen, voor de reductie van plaatselijk onderhuids vet.
Er zijn verbluffende resultaten behaald en bij slechts één Cryolipolyse behandeling een vermindering van tot maar liefs 22% vetweefsel geboekt. Gemiddeld verliest u per behandeling 2 tot 4 cm per behandelde zone, dat scheelt al snel één kledingmaat. Ongeveer 3 weken na de eerste behandeling zullen de resultaten duidelijker zichtbaar worden en kunt u nog meer gaan genieten van uw mooie strakkere huid en slankere contouren. In de regel zijn 3 Cryolipolyse behandelingen verdeeld over 6 maanden nodig om het gewenste resultaat te bereiken.
Met wereldwijd meer dan 2 miljoen uitgevoerde behandelingen is aangetoond, met verbluffende resultaten, dat het veilig is. Gemiddeld kun je per behandeling 22 % van je vet cellen kwijt raken. Uit onderzoeken is ook gebleken dat er geen risico’s en complicaties aan verbonden zijn en is vet bevriezen zeer effectief.
80%
Van de mensen die de Cryolipolyse behandeling onderging, ziet na 3 behandelingen resultaat. *
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Wij werken enkel in een kuurverband van 3 beurten. Dit omdat 3 behandelingen echt wel nodig zijn om een heel mooi resultaat te bekomen en de klant tevreden te stellen. Tussen de behandelingen moet een periode van 8 tot 12 weken gerespecteerd worden. U dient dus tijdig te starten aangezien het volledige eindresultaat dus pas na minstens 9 maanden volledig zichtbaar is. (net zoals bij een liposuctie). Te snel behandelen heeft absoluut geen zin, omdat het lichaam dit anders niet optimaal kan afvoeren en overbelast wordt.
Afhankelijk van onder andere levensstijl wordt gemiddeld 1 onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd om andere groei van vetcellen (die niet behandeld zijn tegen te gaan)
Welke zone’s kunnen behandeld worden?
Buik, love handles, billen, bovenbenen, armen, bh zone, knie, …
(Er kunnen 2 plaatsingen tegelijk geplaatst worden, dus meerdere zone’s kunnen tegelijk behandeld worden). 1 Plaatsing is 1 kop
Bvb voor love handles zijn dit 2 koppen (links en rechts)
Hoe voelt het?
Tijdens de behandeling wordt een gelpad geplaatst op het te behandelen gebied, waarna de huid met de applicator vacuum wordt gezogen. Tijdens de behandeling kan men een trekkend gevoel ervaren. Het doelgebied wordt eerst enkele minuten opgewarmd om vetcellen los te maken waarna het gericht gekoeld zal worden. Dit kan in het begin erg koud aanvoelen maar dit zal meestal binnen de eerste 10 minuten verdwijnen in gevoellossheid. Klanten lezen een boek, internetten, kijken tv, of doen even een dutje tijdens de behandeling van 1 uur.
Hoe lager de score van de BMI is, des te minder sessies Cryolipolyse u nodig heeft.
Als uw BMI hoger is dan 30, kan je de behandeling ook laten toepassen maar best in combinatie met de Liposound.
Annulering:
Indien u de afspraak niet kunt bijwonen, moet u ons dit uiterlijk 48 uur voor de behandeling laten weten.
Dan kan je je voorschot gebruiken voor een volgende behandeling.
Als u ons op de hoogte stelt van annulering binnen minder dan 24 uur voorafgaand aan de behandeling, ben je je betaling kwijt.
Ben je ziek , dan verwachten we binnen de 24 uur een doktersattest om dan u voorschot te kunnen recupereren.
Voorschotten worden in geen enkel geval terug betaald.