Dermaplaning

  Zuivere huid dankzij

  Dermaplaning

  Ontdek de geheime sleutel tot een zijdezachte, stralende huid met onze dermaplaning behandeling – waar elke beweging een streling voor je huid is en gladheid gegarandeerd is!

  Heb jij last van een doffe of vale huid? Ben jij helemaal klaar met de overbeharing in je gezicht? BeautiQa heeft voor jou dé oplossing. Misschien heb je er al eens van gehoord: dermaplaning. Een behandeling die steeds populairder wordt. Sommigen denken dat het een scheerbehandeling is voor vrouwen. Een enge behandeling met een mesje… maar wat is het nou eigenlijk echt en wat moet je erover weten?

  Dermaplaning voor een gladde en stralende huid

  Je huid vernieuwt zich continu. Jonge mensen hebben ongeveer iedere 26 dagen een compleet vernieuwde huid, maar dit gaat langzamer naarmate je ouder wordt. Van alle dode huidcellen verlies je er een heleboel, maar er blijven er ook veel achter. Hierdoor verdikt je hoornlaag zich en ziet je huid er al snel dof, grauw en schilferig uit. Hoe fijn is het dan dat een dermaplane behandeling weer kan zorgen voor een mooie, gladde en glanzende huid? Ook wanneer je last hebt van overbeharing op je gezicht is dermaplaning een prachtige behandeling met direct resultaat. Het is ook nog eens geschikt voor bijna iedere huid en huidtype! Dat wil jij toch ook?

  Wat is dermaplaning?

  Dermaplaning is een populaire manuele exfoliatietechniek die uit Amerika afkomstig is. Bij een dermaplane behandeling wordt je huid behandeld met een speciaal steriel chirurgisch mesje. Dat klinkt misschien eng, maar dat is het helemaal niet. Het mesje wordt namelijk niet gebruikt om mee te snijden, maar om over je huid te schrapen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van je gezicht verwijderd. Het resultaat is een zachte, gladde huid met een mooie glow! Je huid voelt na de behandeling superzacht aan. Ook je make-up ziet er prachtig uit na dermaplaning omdat je huid mooi egaal is. Tenslotte zorgt deze behandeling ook nog eens voor een betere opname van actieve werkstoffen in je huid, waardoor het effect van aanvullende behandeling en het gebruik van thuisproducten nog mooier is. Het is een absoluut veilige en betrouwbare behandeling.

  Voordelen van dermaplaning

  • Verwijdert dode huidcellen en donshaartjes.
  • Maakt je huid toegankelijker voor het verwijderen van onzuiverheden.
  • Verfijnt optisch fijne lijntjes.
  • Actieve werkzame ingrediënten worden tot 60% beter in je huid opgenomen.
  • Make-up blijft mooier zitten en ziet er egaler uit.
  • Geschikt voor bijna iedere huid en huidtype.

  Veel gestelde vragen

  Prijslijst

  (Alle behandelingen zijn exclusief de eerste bijwerking)

  Nee, je haartjes groeien niet donkerder terug! Je donshaartjes die verwijderd zijn, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. Met een dermaplane behandeling wordt de structuur van je haarfollikel (haarzakje) niet veranderd. Kleur- en structuurverandering kunnen alleen ontstaan onder invloed van medicijnen en hormonen.
  Soms kan het optisch lijken alsof je donshaartjes donkerder terugkomen. Dat komt doordat je huid iets lichter is geworden na dermaplaning. De laag dode huidcellen, donshaartjes en vuil gaven je huid voor de behandeling een grauwere aanblik en die is nu verdwenen!

  Nee, je haartjes groeien niet dikker terug! Omdat je haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft een dermaplane behandeling geen invloed op je DNA of de groei van de haartjes in je haarfollikels. Dat kan alleen gebeuren onder invloed van medicijnen en hormonen.

  Voor de behandeling liepen je donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Als je haartjes na dermaplaning weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Als het haartje weer volledig is terug gegroeid na vier tot zes weken, voelt het weer precies hetzelfde als voorheen.

  Neen! In tegenstelling tot bijvoorbeeld laserontharingstechnieken, waar post-inflammatoire hyperpigmentatie kan ontstaan, heb je hierbij geen enkel risico op donkere pigmentvlekjes. Bij dermaplaning hoef je daar niet bang voor te zijn. Wel is je huid na deze exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Het is dan ook extra belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken met een SPF van 30 of hoger, ook bij bewolkt weer of in de koudere maanden van het jaar!

  Een dermaplane behandeling mag niet uitgevoerd worden als je actieve acne hebt, vanwege het risico op het beschadigen van je huid. In alle andere gevallen zal het de kans op acne juist verkleinen. Wanneer je last hebt van overmatige verhoorning, geeft dit niet alleen een grauwe uitstraling, maar het kan ook acne in de hand werken. Dermaplaning is een goede behandeling om de dikkere hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen.

  Nee, een dermaplane behandeling is niet pijnlijk! Omdat de behandeling met een chirurgisch mesje gebeurt, is het logisch dat je een associatie met “pijn” hebt. Maar wees gerust, dermaplaning ispijnloos. We schrapen lichtjes met het speciale mesje over je huid, maar zonder te schuren of je huid te beschadigen. Na afloop kan je huid een beetje rood zijn, maar meestal is er geen sprake van hersteltijd. Je kunt deze behandeling dus gewoon ondergaan als je daarna nog afspraken hebt.

  Het mooie aan dermaplaning is dat je meteen resultaat ziet. Je huid heeft een gezonde glans en teint, voelt zijdezacht aan en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Een bijkomstig voordeel is dat je make-up mooier en gelijkmatiger kunt aanbrengen en dat het langer blijft zitten. Je kunt dit resultaat behouden door de behandeling regelmatig te herhalen en thuis goede huidverzorging te gebruiken. Onze huidspecialistes geven je graag een persoonlijk huidadvies op maat. 

  • Koorts
  • Hemofillie
  • Actieve acné 
  • Herpes (koortslip) 
  • Huidkanker 
  • (kwaadaardige) moedervlekken 
  • Eczeem 
  • Dermatitis (huidontsteking) 
  • Geirriteerde en/of beschadigde huid 
  • Open wond 
  • Infecties 
  • Diabetes 
  • Verbrande huid door de zon ( minder dan 3 weken geleden)
  •  Psoriasis 
  • Indien je vitamine a preparaten inneemt (bv roaccutane) of korter dan 6 maanden geleden gestopt bent met de vitamine a preparaten 
  • Indien je chemotherapie ondergaat 
  • Bij gebruik van hydrocortisone 
  • Nikkelallergie 
  • Tijdens antibioticakuur 
  • Niet tijdens actieve acné, hierdoor zouden we de huid kunnen beschadigen en bacteriën verder verspreiden over de huid.

  Indien u de afspraak niet kunt bijwonen, moet u ons dit uiterlijk 48 uur voor de behandeling laten weten.

  Dan kan je je voorschot gebruiken voor een volgende behandeling.

  Als u ons op de hoogte stelt van annulering binnen minder dan 48 uur voorafgaand aan de behandeling, ben je je betaling kwijt.

  Ben je ziek , dan verwachten we binnen de 48 uur een doktersattest om dan u voorschot te kunnen recupereren.

  Voorschotten worden in geen enkel geval terug betaald

  Cookieconsent met Real Cookie Banner