Hijama Cupping

                                      

Wat is Hijama / Cupping?

 
 

Hijama (Cupping) is afgeleid van het woord ‘Hajm’ wat ‘zuigen’ betekent. Het is het aanbrengen van cups op de huid met behulp van een handmatige vacuümpomp. De cups zijn gemaakt van plastic, glas, bamboe of siliconen. Afhankelijk van de gewenste methode wordt gekozen voor een van de cups. Cupping is voor alle mensen uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden. Cupping wordt zowel preventief als genezend toegepast.

Er zijn verschillende soorten cupping. De meest gebruikte soort cupping is natte cupping of droge cupping. Het belangrijkste verschil is dat er bij natte cupping bloed wordt afgezogen door oppervlakkige incisies in de huid aan te brengen. Bij droge cupping worden er geen incisies gemaakt en wordt er dus ook geen bloed afgezogen.  Onder het kopje ‘’behandelingen’’ kunt u hier meer over te weten komen.

Voordelen van Hijama / Cupping

 
 

Hijama therapie reinigt het lichaam van zuurrijke en giftige stoffen (bloedstase) en voorkomt dat deze stoffen vermeerderen naarmate wij ouder worden.
De bronnen van deze giftige stoffen zijn onder andere
• de verontreinigde lucht die wij inademen;
• ons (ongezonde) voedsel, water, dranken en huishoudelijke producten;
• medicijnen;
• het effect van ziekte en ongevallen;
• de toxines die vrijkomen bij geestelijke of emotionele spanning (woede, verdriet).

Deze giftige stoffen kunnen negatieve effecten hebben op onze gezondheid. Zo vertraagt of blokkeert het de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar onze organen. Daarnaast verhindert het de afvoer van kooldioxide en afvalproducten
Hierdoor kunt u vatbaarder zijn voor lichamelijke of geestelijke kwalen waaronder infecties, maagpijn, constipatie, diarree, hoofdpijnen etc. Maar ook serieuze chronische ziekten zoals diabetes, artritis, alzheimer, migraine, hart- en vaatziekten en kanker.
Hijama is dan ook het beste preventief toe te passen, om te helpen voorkomen dat uw lichaam te maken krijgt met deze kwalen.

Wanneer voer je Hijama / Cupping uit?

 
 
   
 
  • Ter voorkoming van ziekte, als preventie;
  • Ter bestrijding van een ziekte, als genezing.

 

  

Waar is Hijama / Cupping goed voor?

 
 

Binnen de Oosterse en Islamitische geneeskunde is Hijama (Cupping) een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Tijdens de Hijama en Cupping behandeling worden cups gebruikt om de energiebanen (meridianen) en de acupressuurpunten van het lichaam te behandelen waardoor (spier)pijnen en kwalen worden verzacht en/of verwijderd.

Meer dan 70% van alle pijnen en kwalen het zijn gevolg van bloed dat niet in staat is om bepaalde delen van het lichaam te bereiken. Een Hijama behandeling  zorgt er echter voor dat het bloed deze delen van het lichaam wèl bereikt. Hijama en Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, lichaamsvloeistoffen en een verbeterde voedsel- en zuurstofopname in de cellen.

Reacties van het lichaam na een Hijama / Cupping behandeling

 
 

Op de huid

Een directe toename van de vulling van de bloedvaten in de huid, hierdoor stijgt de temperatuur van de huid, de huidweefsel versterkt, zweet- en andere klieren van het uw lichaam werken beter. U reinigt uw lichaam van zuurrijke en giftige stoffen (bloedstase) die zich in uw lichaam bevinden en die zich alleen maar vermeerderen naar mate u ouder wordt. Uiteindelijk wordt het vermogen om uw huid te vernieuwen versterkt.

Op de spieren

Als reactie op de Hijama en Cupping behandeling zullen de bloedvaten in uw spieren geactiveerd worden als respons op de stimulatie van de haarvaatjes. Het openzetten van de bloedvezels in de spieren zet de bloedstroom goed op gang, waardoor de stijfheid in een spier opgeheven kan worden. Tevens zal uw lymfe-afvoer verbeteren.

Op de gewrichten

Een betere doorbloeding zal ontstaan in uw gewricht na het plaatsen van een cup in het aangrenzende gebied en er zal een sterke verbetering optreden van eventuele pijnklachten.

Op de spijsverteringsorganen

Bij chronische constipatie of andere maagdarmstoornissen kan grote verbetering bereikt worden op de doorbloeding van de peristaltiek. Een goede werking van het maagdarmkanaal is erg belangrijk Het draagt bij in het zelfhelende vermogen van het gehele lichaam. Uw milt hoeft tevens het onreine bloed niet meer af te breken, omdat dit middels de behandeling plaatsvindt. Uw milt wordt hiermee dus ontlast.

Op het zenuwstelsel

Na een behandeling ontstaat er een stimulatie van de sensibele zenuwen van de huid bij toepassing op de rug, waardoor het effectief is bij klachten als hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, hoge bloeddruk en stressgevoelens.

De geschiedenis van Hijama / Cupping

 
 

Cupping therapie is een geneeswijze met een rijke geschiedenis. Wereldwijd wordt de behandeling al meer dan 5000 jaar toegepast. In onder andere China, Egypte, Mongolië, Tibet, India, het oude Roman Empire zijn er verschillende tekeningen en andere bewijzen over het gebruik van cupping teruggevonden. Bekende niet-moslim geneeskundigen zoals Hippocrates en Galen waren een voorstander van cupping.

Ook in Europa, Rusland en in de VS is cupping duizenden jaren een veel gebruikte therapie geweest. In Europa was de behandeling vooral in de middeleeuwen erg bekend. In het jaar 1512 werd cupping enkel toegepast door speciaal opgeleide artsen aan de Oxford en Cambridge Universiteit.

Vandaag de dag wordt er soms sceptisch gekeken naar Hijama (cupping). Vaak komt dit het omdat mensen niet op de hoogte zijn dat cupping duizenden jaren een erg hoge status heeft gehad. Vanaf ongeveer 1900 nam de farmaceutische industrie de gezondheidszorg over en werden veel alternatieve geneeswijzen zoals cupping naar de achtergrond ges 

Cookie Consent with Real Cookie Banner