Tanden Bleken

Tanden bleken                                                                                            

Een stralend en wit gebit is populair en de vraag om bleekbehandelingen stijgt. Steeds meer mensen kiezen er voor om hun tanden en kiezen een paar tinten witter te maken. Naarmate u ouder wordt, worden tanden en kiezen donkerder van kleur. Dit komt o.a. door kleurstoffen in voedingsmiddelen en dunner wordend glazuur. Bleken is een optie om de tanden enkele tinten lichter te maken.


Het witter maken van de tanden gebeurt door de combinatie van de tandblekende gel en de lichtstralen van de lamp. De tandblekende componenten reinigen grondig het tandoppervlak. De combinatie van het koude LED licht in samenwerking van het infrarood licht zorgt ervoor dat zowel het oppervlak, als de groefjes in- en tussen de tanden een diepgaande reiniging ondergaan en zo de originele witte kleur van de tand laten verschijnen zonder het tandglazuur te beschadigen. Het is 100% natuurlijk & cosmetisch. Geen pijn, geen gevoeligheid, geen peroxides De duurzaamheid van een behandeling is gemiddeld 3 tot 6 maanden (afhankelijk van ieders persoonlijke hygiëne).

 

Waarom verkleuren mijn tanden?

Koffie, thee, rode wijn, sigaretten en frisdranken: het zijn échte wit-killers die onze tanden geleidelijk aan doen verkleuren. Ook leeftijd speelt een rol. Net zoals de tint van je huid, de kleur van je haar of het wit van je ogen, is ook de kleur van je tanden erfelijk bepaald. Tanden zijn opgebouwd uit glazuur, dentine (of tandbeen) en pulpa. De kleur van je tanden hangt voornamelijk af van de kleur en dikte van de dentine. Die verschilt bij iedereen en dat verklaart waarom de een meer witte tanden heeft dan de ander.


Is tanden bleken veilig?

Wij werken enkel met peroxidevrije bleekgel. Deze tast het glazuur en de vullingen niet aan. Daarom is tanden bleken met onze bleekgel zeer veilig. De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. En de behandeling kan probleemloos herhaald worden voor een optimaal resultaat. En de toestellen van Waar we mee werken zijn CE gecertificeerd.


Hoe lang blijven mijn tanden wit?

Na een tandenbleek behandeling met peroxidevrije bleekgel ziet u direct het resultaat. Meestal kleurt het gebit bij de eerste behandeling tussen de 4 en 8 tinten lichter. Het gebit zal daarna langzaam weer verkleuren. De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van de levensstijl. Drinkt u veel koffie, thee en rode wijn en rookt u veel sigaretten, dan zullen uw tanden sneller verkleuren. Dan heeft u dus sneller een nieuwe behandeling nodig.


Een behandeling met een peroxide bleekgel bij de tandarts is duurder, maar omdat peroxide in het glazuur doordringt, zal het resultaat langer aanhouden. Omdat het peroxide tegenwoordig niet meer mag, is de duurzaamheid verminderd in vergelijking met de gels die vroeger werden gebruikt. Mede daarom worden tegenwoordig facing ook steeds meer toegepast.


Hoe lang duurt een behandeling?

Een tandenbleek behandeling bestaat normaal gesproken uit meerdere sessies. 1 sessie duurt 60 min. 3x 20 minuten. Voor een optimaal resultaat is het nodig om meer dan 1 sessie te doen. In de meeste gevallen geeft een behandeling van 3 opeenvolgende sessies van 20 minuten een goed resultaat.

Doet het tanden bleken pijn?
Nee, een behandeling met peroxidevrije bleekgel is geheel pijnvrij.


Is het LED-licht schadelijk?

Nee, dit is 100% veilig


Kan ik gevoelige tanden krijgen?
 

Bij een behandeling met peroxidevrije bleekgel krijgt u geen gevoelige tanden.


Kunnen kronen ook worden gebleekt?
 

Ook op kronen komt een aanslaglaag. Deze aanslag wordt met bleken verwijdert, maar het wordt niet lichter dan de kleur van de kroon.


Mag je na de behandeling gelijk eten en drinken?
 

Je mag mag 4u na de behandeling niet eten of drinken. de eerste 12 uur na de behandeling ook geen koffie, rode wijn en andere kleurhoudende voedingsmiddelen te nuttigen.


Waardoor wordt de kleur van mijn tanden bepaald?
 

 • Genetische factoren
 • Consumptie: eten-drinken
 • Rookgedrag
 • Mondverzorging: hoe vaak poets/flos je en frequentie tandartsbezoek

Wat zijn de voordelen van bleken zonder peroxide?

 • Voordelig
 • Pijnloos
 • Snel resultaat
 • Veilig

Is er iets speciaal dat ik moet doen na het tanden bleken?

De terugloop van de kleur kan vertraagd worden door het gebruik van een goede, witmakende tandpasta zoals V-White. V-White is Teeth Whitening Powder zeer geschikt om de tanden te onderhouden.

Krijg ik een Hollywood smile na het bleken?
Dat hangt ervan af. Als u van uzelf al mooie witte tanden heeft, zal deze na het bleken ook meer tevoorschijn komen. Bij peroxidevrij bleken krijgt u uw natuurlijk tandkleur terug. Voor een hollywood smile is meestal te danken aan facings.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling? 

 1. Bepalen van de tandkleur:
  Voor dat de behandeling van start gaat wordt eerst je tandenkleur bepaald aan de hand van de Shade Guide (kleurpallet tanden).
 2. Reiniging: 
  Vervolgens krijg je een Finger Brush waarmee je gedurende 30 seconden je tanden poetst (inclusief de groefjes in een op- en neerwaartse beweging).
 3. Het mondstuk:
  Het mondstuk wordt door je specialist gevuld met de gel en aan je overhandigd waarna gevraagd zal worden om het mondstuk in je mond te plaatsen. Hierna zal de specialist kijken of het mondstuk correct geplaatst is en het mondstuk mogelijk aandrukken om de gel optimaal te verspreiden. Je hoeft niet hard te bijten op het mondstuk.
 4. De veiligheidsbril zal je worden overhandigd en de lamp ingeschakeld.
 5. Na de behandeling:
  Na 20 minuten stopt de lamp automatisch. Je mag het mondstuk zelf uit de mond halen en de achtergebleven pasta uit de mond spoelen met water. Dit 3x 20 min.

  Good to know: wacht tot 4 uur na de behandeling om iets te eten of te drinken of te roken.

  LET OP: De eerste 24 uur niet in aanraking komen met sterk gekleurde voeding of dranken (koffie, thee, wijn, tomatensaus,…).

  Annulering:

  Indien u de afspraak niet kunt bijwonen, moet u ons dit uiterlijk 48 uur voor de behandeling laten weten.

  Dan kan je je voorschot gebruiken voor een volgende behandeling.

  Als u ons op de hoogte stelt van annulering binnen minder dan 24 uur voorafgaand aan de behandeling, ben je je betaling kwijt.

  Ben je ziek , dan verwachten we binnen de 24 uur een doktersattest om dan u voorschot te kunnen recupereren.

  Voorschotten worden in geen enkel geval terug betaald.

                                                                                    

Cookie Consent with Real Cookie Banner