Tattoo

Wat is een tatoeage?

De huid bestaat uit drie lagen: de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel. Bij tatoeages wordt er in de lederhuid een kleurstof aangebracht. Hierdoor ontstaat er een permanente kleurverandering. Dit noemen wij een tattoo of tatoeage.

De verzorging van je tatoeage na het zetten.

Je verlaat BeautiQa met alle aftercare die je nodig hebt. Die verstrekken wij gratis om de tatoeage mee in te smeren tijdens het gehele genezingsproces. .

Op het moment dat je tatoeage net is gezet, kun je de folie 2 uur laten zitten. Mocht je langer onderweg zijn is dit geen enkel probleem; je kunt de folie iets langer of korter laten zitten. Was echter wel altijd je handen met  desinfecterende zeep voor je aan je nieuwe tatoeage komt. Als je de folie eraf haalt, moet je de tatoeage met wat lauw water wassen en voorzichtig droogdeppen. Je hoeft hierna de tatoeage niet meer af te dekken met een verbandje of folie.

Je dient zalf die je hebt meegekregen één of twee keer per dag op de tattoo aan te brengen. Was altijd je handen met desinfecterende zeep voor je de zalf aanbrengt.  Voor het slapen moet je ook wat zalf aanbrengen. Mocht je rode pukkeltjes rond de tatoeage krijgen, kan het zo zijn dat je overgevoelig bent voor de zalf. Als dit gebeurt, neem dan contact met ons op.

Belangrijk! – Waar je rekening mee moet houden

Een tatoeage is een schaafwond en moet ook zo behandeld worden. Er komen wat korstjes op de tatoeage die twee tot drie weken kunnen blijven zitten. Niet krabbelen dus! 

– Hou dieren uit de buurt van je nieuwe tatoeage.
– Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden & natuurlijk zwemwater).
– Tijdens het genezingsproces (zes tot acht weken) moet je de tatoeage afdekken als je onder de zonnebank gaat of de zon ingaat.
– In de zomer moet je de tatoeage zeker vier tot zes weken goed insmeren met zonnebrandcrème. Bij voorkeur factor 50 mocht je toch de zon ingaan.

De tatoeage ziet er na twee weken al goed genezen uit, maar hou er rekening mee dat het twee maanden duurt voordat de huid helemaal hersteld is. Mocht het toch gebeuren dat je tatoeage bijgekleurd moet worden (wat door verschillende factoren kan gebeuren), dat kan je altijd kostenloos.
Als je van tevoren een telefonische afspraak maakt, kunnen wij je inplannen voor de controle.

Let op! – Zwelling of beursheid?

Grote tatoeages op de voet, enkel, pols en aan de binnenkant van de bovenarm kunnen de dagen na het tatoeëren opzwellen en/of beurs aanvoelen. Je dient bij thuiskomst, indien je last hebt van een zwelling of beursheid, de tatoeage koud te houden en omhoog te houden. De tatoeage koud houden kan je doen door het af te spoelen onder de koude kraan. Je moet er dan geen zalf opsmeren omdat de wond niet afgesloten mag worden. Zodoende kan de zwelling slinken.

Wij tatoeëren vanaf 16 jaar. Tot 18 jaar moet er een ouder en/of voogd meekomen. Wij vragen te allen tijde om je legitimatiebewijs.

Tot slot

Een tatoeage kan alleen goed genezen als je hygiënisch met je lichaam omgaat. Heb je vragen? Kom dan even langs, bel of email ons en wij zullen je helpen in raad en daad. BeautiQa kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het optreden van infecties, problemen in de genezingsperiode of enig ander letsel na het zetten van de tatoeage. Er wordt door ons zorggedragen dat de omstandigheden in onze shop infectiegevaar zo klein mogelijk houdt. Het is echter aan jou om zorg te dragen voor een goede nazorg. Wij zorgen voor een tatoeage van goede kwaliteit en aftercareproduct ; de verzorging ervan ligt bij u.

Raadpleeg bij iedere infectie een arts of neem contact op met BeautiQa op 0493/62.22.02 

Cookie Consent with Real Cookie Banner