Your Daily Skin Routine

  Een stralende huid dankzij

  Your Daily Skin Routine

  Net zoals je ‘s ochtends je koffie nodig hebt om de dag te starten, heeft je huid een dagelijkse routine nodig om fris en vitaal te blijven.

  Your Daily Skin Routine

   

  Waarom heb ik een speciale huidverzorgingsroutine nodig?

  Het beste uit jouw huid halen begint met een dagelijkse huidverzorgingsroutine. Door deze routine ‘s ochtends en ‘s avonds toe te passen werk je in een aantal stappen toe naar de beste versie van jouw huid. Iedere huid is natuurlijk anders en vraagt daarom om andere producten in jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine. In dit artikel vertellen we waarom een dagelijkse huidverzorgingsroutine zo belangrijk is en geven we voorbeelden van onmisbare combinaties.

   

  De perfecte huidverzorgingsroutine in 3 stappen

  Bij IMAGE Skincare noemen we deze huidverzorgingsroutine ‘Your Daily Skin Routine’. Binnen deze routine houden we in ieder geval de basisstappen aan: cleanse, stimulate en prevent/repair (afhankelijk van het dagdeel). Deze basis huidverzorgingsroutine kun je uitbreiden met andere producten, afhankelijk van de behoeften en aandachtsgebieden van jouw huid. Belangrijk aan een goede huidverzorgingsroutine is de combinatie van verschillende producten en een balans tussen de producten die je ‘s ochtends en ‘s avonds gebruikt.

  Stap 1: Cleansen met een gezichtreiniger

  De eerste stap van het ‘Your Daily Skin Routine’ is je huid reinigen met een cleanser. Dit is zowel ‘s ochtends als ‘s avonds een erg belangrijke stap die je eigenlijk nooit mag overslaan. Een goede cleanser verwijdert ‘s ochtends overmatig talg en afvalstoffen die gedurende de nacht, wanneer de huid zich aan het herstellen en vernieuwen is, uitgescheiden worden. ‘s Avonds wil je juist dat een cleanser make-up en vuil verwijdert zodat je jouw huid klaarmaakt om de belangrijke stoffen op te nemen van de 2e stap, de stimulate.

   

  Stap 2: Stimulate

  De tweede stap is het verzorgen en stimuleren van de huid met een product met een hoge dosering van ingrediënten die jouw persoonlijke huidprobleem aanpakken. Het serum gebruik je nadat je je huid grondig hebt gereinigd met een cleanser zodat de werkzame stoffen uit dit product optimaal worden opgenomen. Het kan dat je ‘s ochtends een andere stimulate gebruikt dan ‘s avonds, afhankelijk van de behoeften van jouw huid en jouw wensen.

   

  Stap 3: Een zonnebescherming of een nachtcrème

  De laatste stap van je dagelijkse huidverzorgingsroutine is ‘protect’ of ‘repair’, afhankelijk van het dagdeel. In de ochtend hebben we het over protect, dan gebruik je namelijk een verzorgende dagcrème met een zonnefilter, SPF 30 of hoger. Veel mensen denken nog steeds dat je een crème met een SPF alleen in de zomer gebruikt en dat dit tijdens andere seizoenen niet nodig is. Het is echter heel belangrijk dat je jouw huid het hele jaar door beschermt tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. In de ochtend is dit dus de laatste stap van ‘Your Daily Skin Routine’. ‘s Avonds sluit je jouw huidverzorgingsroutine af met een crème die jouw huid helpt te herstellen gedurende de nacht. Wij noemen deze stap repair. Een goede nachtcrème bevat krachtige ingrediënten die je huid voeden, herstellen en corrigeren terwijl je slaapt.


  De perfecte huidverzorgingsroutine voor jouw huid

  Voor elk huidtype en elke behoefte maak je binnen de productlijnen van IMAGE Skincare een perfecte huidverzorgingsroutine. Hieronder vind je drie voorbeelden van behoeften en de daarbij behorende producten uit de verschillende productlijnen van IMAGE Skincare.

  Gedehydrateerde huid
  Ochtend


  Avond

   

  Onzuivere huid
  Ochtend


  Avond

  (plaatselijk aanbrengen) 


  Rijpere huid

  Ochtend


  Avond


  Bovenstaande routines zijn natuurlijk maar voorbeelden. Vergeet daarnaast niet dat jouw huid altijd moet wennen aan nieuwe producten en dat het even duurt voordat de huid zich vernieuwd heeft en het effect van de producten zichtbaar is. Voor een huidverzorgingsroutine op maat kan je “Skin Meet & Advice” boeken. Zo kan onze specialiste samen met jou kijken wat het best bij je past.

  Your Daily Skin Routine uitbreiden

  In bovenstaande voorbeeldroutines is uitgegaan van de essentie; producten die de basis vormen van jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine. Je kunt de conditie van jouw huid nog meer verbeteren door add’s te gebruiken zoals een oogcrème, lippenbalsem of af en toe een masker te gebruiken. Het gebruik van extra producten wordt vaak over het hoofd gezien en dit is eigenlijke een gemiste kans. Juist door producten te gebruiken die speciaal voor de betreffende huid zijn ontworpen, haal je het maximale uit je huid. De huid rondom de ogen is bijvoorbeeld erg dun en bevat geen talgklieren waardoor deze huid moeilijker soepel blijft. Ook van binnenuit werk je dagelijks aan een mooie huid door kritisch te kijken naar je voedingspatroon. 

   

  Cookieconsent met Real Cookie Banner